Algotreat Cold Care 113gr

Κωδικός: AT030

 

algotreat cold care 

H φροντίδα στο κρυολόγημα

ΠΕΡΙΕΧΕΙ:

ΚΑΜΦΟΡΑ. Ακόμη και να μην έχετε δει ποτέ τη καμφορά, εάν νιώσετε το ισχυρό χαρακτηριστικό άρωμά της δεν θα μπορείτε να το μπερδέψετε με άλλο. Η καμφορά είναι υποχρεωτικό συστατικό πολλών προϊόντων τοπικής εφαρμογής για μεγάλη ποικιλία ασθενειών – από κρύωμα έως σοβαρή βρογχίτιδα, από καταπόνηση στο γυμναστήριο έως σοβαρό τραυματισμό ή αρθρίτιδα Τι είναι η καμφορά; Άσπρη, κρυσταλλική ουσία που λαμβάνεται από τις ρίζες και τον φλοιό του καμφορόδεντρου. Θεραπευτικές ιδιότητες: Αναλγητικό,  αντιφλεγμονώδες, ιδανικό για πόνους αρθριτικών, βήχα και βρογχικά, κρυολόγημα, διάστρεμμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ατμοθεραπεία για να απελευθερώσει το αναπνευστικό.

ΜΕΝΘΟΛΗ. Η μενθόλη ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των τερπενοειδών και αποτελεί το βασικότερο ενεργό συστατικό φυτών όπως η μέντα και ο δυόσμος. Είναι το συστατικό στο οποίο οφείλεται το χαρακτηριστικό άρωμα και η αίσθηση «δροσιάς» που προσφέρουν τα συγκεκριμένα βότανα, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται τόσο σε μαγειρικές παρασκευές, όσο και σε καλλυντικά και φαρμακευτικά προϊόντα, όπως οδοντόκρεμες, στοματικά διαλύματα, παστίλιες και εισπνεόμενα σκευάσματα. Θεραπευτικές ιδιότητες: αποσυμφορητικό, ρευστοποιεί τις βλεννώδεις εκκρίσεις  συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος, τοπικό αναλγητικό.

ΕΛΑΙΟ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΥ. Ο Ευκάλυπτος είναι γνωστός για τις ευεργετικές του ιδιότητες στο αναπνευστικό σύστημα γιατί διευκολύνει και απελευθερώνει την αναπνοή. Προστατεύει από ασθενείς ιούς, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η σύγχρονη φαρμακευτική βιομηχανία εκτιμά πολύ τη μεγάλη αντισηπτική, αντιβακτηριακή και  αντιφλεγμονώδη δράση του ελαίου από ευκάλυπτο. Γι’ αυτό είναι προτιμώμενο ενεργό συστατικό φαρμάκων κατά της βρογχίτιδας, του άσθματος, του συναχιού, της ιγμορίτιδας (ξεμπλοκάρει τη μύτη, ανακουφίζει την αναπνοή), της στηθάγχης, του βήχα (ανακουφίζει τον πόνο και έχει αποχρεμπτική δράση. Θεραπευτικές ιδιότητες: Αντιμετωπίζει το κρυολόγημα, τη γρίπη, τις λοιμώξεις του λαιμού και την ιγμορίτιδα (εισπνοές), ανακουφίζει τον δυνατό, ξηρό βήχα και τους πονοκεφάλους, μετριάζει τη δύσπνοια του άσθματος και της βρογχίτιδας (εισπνοές), αντιπυρετική δράση, καθαρίζει και διεγείρει το μυαλό.

ΤΕΡΕΒΙΝΘΕΛΑΙΟ. Το τερεβινθέλαιο είναι μια απόλυτα φυσική ουσία φυτικής προέλευσης (χυμός από τους κορμούς των κωνοφόρων δέντρων, κέδροι, έλατα, πεύκα). Πρόκειται για ένα φυσικό διαλύτη με αντισηπτικές ιδιότητες, που χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική για εντριβές, ενέσεις και στην φαρμακευτική για αντισηπτικό, αιμοστατικό, αποχρεμπτικά σκευάσματα. Θεραπευτικες ιδιοτητες: αναλγητικό, αντιρευματικό, αντιμικροβιακό, αντισηπτικό, διεγερτικό, τονωτικό. 

ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟΥ. Tο αιθέριο έλαιο του μοσχοκάρυδου εξάγεται με απόσταξη των σπόρων του, είναι σχεδόν άχρωμο και έχει γλυκειά, ζεστή και πικάντικη μυρωδιά. Ιδιαίτερα δυναμωτικό το αιθέριο έλαιο του μοσχοκάρυδου χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις με μυϊκούς πόνους. Θεραπευτικές ιδιότητες: ανακουφιστικό, αναλγητικό, αντιεμετικό, αντιρευματικό, αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες, αφροδισιακό, διεγερτικό (εγκεφάλου), καρδιοτονωτικό.

ΕΛΑΙΟ ΘΥΜΑΡΙΟΥ. Τα μέρη του θυμαριού που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς είναι τα φύλλα και οι ανθοφόρες κορυφές, που συλλέγονται από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Θεραπευτικές ιδιότητες: ανακουφίζει από τα συμπτώματα της γρίπης, καταπραΰνει τις φλεγμονές της αναπνευστικής οδού και το άσθμα.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

To algotreat cold care φροντίζει το κρυολόγημα σε ενήλικες και παιδιά άνω των 3 ετών.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εώς και 3 φορές την ημέρα. Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε ή πασχετε απο άσθμα συμβουλευτείτε τον ιατρό σας πριν την χρήση.

 sale-points sale-point Φαρμακεία


Σίνδος Θεσσαλονίκης
Τηλ.: 2310 570558,   Fax: 2310 570559
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Login-iconLogin